Pavel Filip: Putem opri procesul de instalare a unui guvern susținut de Șor. Trebuie să învestim un guvern de echilibru

23 Februarie

Foto:

Președintele PDM, Pavel Filip consideră că prin decizia de astăzi a Curții Constituționale legea mai oferă o șansă clasei politice: trebuie să găsim soluția pentru criza politică prin respectarea procedurilor constituționale.

„Curtea ne spune că fracțiunile parlamentare și președintele trebuie să recurgă la noi consultări. Dialogul trebuie să fie autentic, sincer și responsabil, iar consultarea fracțiunilor presupune identificarea sprijinului pentru învestirea unui nou guvern. Acesta trebuie să fie scopul dialogului: identificarea unei soluții de ieșire din criză, nu generarea unui blocaj”, scrie Filip pe pagina sa de Facebook. 
Democratul mai spune că încă nu au fost epuizate toate șansele pentru învestirea unui guvern care să scoată țara din criză și că această decizie a CC spune clar că trebuie să să fie găsită soluția pentru criza politică prin respectarea procedurilor constituționale.
„Putem opri procesul pornit deja de instalare a unui guvern susținut de Șor numai dacă reușim, prin consens și dialog serios, să învestim un guvern de echilibru, care ar asigura menținerea direcției pro-europene. Rămâne clar pentru noi oricum: PDM nu va vota niciun guvern susținut de Șor și transfugi”, conchide Filip. 
Amintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.
 
 
Totodată, magistrații Înaltei Curți au menționat că pentru respectarea prevederilor Constituției, fracțiunile parlamentare și președintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări.
Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER