Reacția Platformei parlamentare „Pentru Moldova” și fracțiunii Partidului „ȘOR” la hotărârea CCM

23 Februarie

Foto:

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” vin cu o declarație cu privire la hotărârea Curții Constituționale, care a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

Potrivit declarației emise, „Președintele Maia Sandu a încălcat vădit și conștient norma constituțională, ceea ce reprezintă un abuz grav și un precedent periculos”.

„Din păcate, această practică vicioasă, când interesele de grup și de partid prevalează în raport cu Legea și practica juridică, capătă noi proporții și riscă să spulbere și ultima umbră de încredere în instituțiile statului și în procesul democratic. Sperăm că, după această hotărâre, președintele Maia Sandu și fracțiunea-anexă din Parlament își vor revizui atitudinea și vor da dovadă de maturitate politică, astfel încât să punem punct acestei crize complicate și să revenim în albia normalității.”, menționează platforma „Pentru Moldova” și fracțiunea „ȘOR”.

Astfel, deputații „Pentru Moldova” și ai PP „ȘOR” reiterează poziția lor privind „necesitatea învestirii unui guvern cu atribuții depline, care să-și asume imediat responsabilitatea pentru soluționarea problemelor stringente cu care ne confruntăm”.

Amintim că, Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

Totodată, magistrații Înaltei Curți au menționat că pentru respectarea prevederilor Constituției, fracțiunile parlamentare și președintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări.

VEZI ȘI:

Reacția lui Andrian Candu la decizia CCM: Să avansăm în procesul de înaintarea a candidaturii la funcția de premier

Năstase, după decizia CCM: Platforma DA este gata să-și asume un guvern minoritar și cheamă partidele la negocieri

Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER