Dodon, după decizia CCM: Cerem președintelui să emită imediat decretul de învestire a candidatului Mariana Durleșteanu

23 Februarie

Foto:

Liderul socialiștilor Igor Dodon îi cere președintelui Maia Sandu să emită imediat decretul de învestire a unui candidat legal la funcția de prim-ministru: „în mod special candidatura doamnei Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată cu respectarea tuturor procedurilor, de o majoritate parlamentară legal constituită”.

Dodon scrie pe pagina sa de Facebook că decizia Curții Constituționale era una absolut previzibilă.
„Îi cerem Maiei Sandu să emită imediat decretul de învestire a unui candidat legal la funcția de prim-ministru. Menționăm aici în mod special candidatura doamnei Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată cu respectarea tuturor procedurilor, de o majoritate parlamentară legal constituită. Fiecare zi în care președintele întârzie această numire reprezintă o adâncire a crizei, o intensificare a haosului și consecințe tot mai grave pentru cetățeni, pentru care dânsa urmează să poarte responsabilitate”, scrie ex-președintele. 
Dodon mai spune că în cazul în care acest decret nu va fi emis și țara va rămâne în continuare neguvernată, PSRM va veni cu noi măsuri și acțiuni care să pună punct acestei crize: „inclusiv acțiuni ample de protest, dar și demersuri pentru responsabilizarea legală și politică a celor care au creat acest haos în țară”.
„În calitate de cel mai reprezentativ partid din Parlament, Partidul Socialiștilor este gata in continuare să facă tot ce este necesar pentru ieșirea rapidă din această criză și pentru protejarea Constituției și a siguranței sociale și economice a cetățenilor”, scrie Dodon. 

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

Totodată, magistrații Înaltei Curți au menționat că pentru respectarea prevederilor Constituției, fracțiunile parlamentare și președintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări.

Reacția lui Andrian Candu la decizia CCM: Să avansăm în procesul de înaintarea a candidaturii la funcția de premier

Năstase, după decizia CCM: Platforma DA este gata să-și asume un guvern minoritar și cheamă partidele la negocieri

Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER