Președintele Pro Moldova, Andrian Candu, a reacționat într-o postare pe pagina sa de Facebook la decizia Curții Constituționale care a decis astăzi că decretul președintelui Maia Sandu prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliță la funcția de premier este neconstituțional.

„Acum că Înalta Curte ne-a explicat cine are dreptul să înainteze candidatul, să sperăm că vom avansa în acest proces, care s-a dovedit a fi extrem de anevoios de această dată și se întinde deja a treia lună de (ne)instituire a unui Guvern. Incertitudinea omoară toate perspectivele și ar fi bine ca toți actorii implicați în nominalizare și desemnare să înțeleagă, în sfârșit, acest lucru”, a menționat Candu.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a declarat drept neconstituțional Decretul Maiei Sandu cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier.

CCM: Decretul Maiei Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița, neconstituțional

Totodată, magistrații Înaltei Curți au menționat că pentru respectarea prevederilor Constituției, fracțiunile parlamentare și președintele R.Moldova trebuie să recurgă la noi consultări.