Consiliul Superior al Magistraturii urma astăzi să demareze procedura de numire în funcție a unui judecător la Curtea Constituţională (CC) care ar urma să ocupe locul rămas vacant după decesul judecătorului constituțional Eduard Ababei. Din cauza lipsei de cvorum ședința nu amia avut loc.

Pe agenda de astăzi a CSM erau 14 subiecte unde urma să fie discutate și cererile a cinci judecători și candidați la funcția de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor și Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

La începutul lunii, președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, s-a adresat către Consiliul Superior al Magistraturii, solicitând inițierea procedurii de desemnare și numire a unui judecător al Înaltei Curți. Decizia vine ca urmare a decesului magistratului Eduard Ababei.

Amintim că judecătorul Curții Constituționale, Eduard Ababei, a decedat la data de 27 ianuarie în vârsta de 52 de ani.

De precizat că Înalta Curte se compune din 6 judecători, numiţi pentru un mandat de 6 ani. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistratului.

Detalii: A decedat judecătorul Curții Constituționale Eduard Ababei