Liderul PDM, Pavel Filip, vine cu un mesaj de mulțumire autorităților din România pentru oferirea a unui nou lot de ajutor umanitar Republicii Moldova. Este vorba despre echipamente de protecție medicală - 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești).

1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane și 100 de mii de mănuși de unică folosință, toate donate de România - Republicii Moldova în perioadă grea de pandemie, un ajutor în valoare de 48 mln lei. De data aceasta, la fel ca în 2017 (când am întâmpinat autobuzele școlare), Chișinăul primește acest ajutor, în Piața Marii Adunări Naționale, cu mândrie, bucurie și recunoștință. Mulțumim, România, pentru că indiferent de culoarea guvernelor de la Chișinău, sprijinul Bucureștiului e constant, consistent și ne emoționează pe măsură”, a scris el.

Amintim că, o nouă asistență umanitară oferită de România în contextul pandemiei COVID-19 a ajuns la Chișinău, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești), și este alcătuită din echipamente de protecție medicală - 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.

DETALII: VIDEO // (UPDATE) Ajutorul românesc, în PMAN. Maia Sandu: Suntem recunoscători României pentru acest ajutor

DETALII: GALERIE FOTO // Ceremonia de transmitere a ajutorului umanitar românesc în Piața Marii Adunări Naționale

DETALII: Maia Sandu și Bogdan Aurescu oferă detalii despre donația de vaccinuri anti-COVID din partea României