Mariana Durleșteanu anunță că nu a știut despre faptul că deputații din Partidul „Șor” au semnat pentru înaintarea sa la funcția de prim-ministru. Potrivit ei, ea are o „ideologie” diferită de cea a formațiunii respective. Declarația a fost făcută pentru postul de televiziune JurnalTV.

Nu am nicio relație cu Partidul „Șor”. Nu-i cunosc pe nimeni, personal. Nu am niciun contact cu ei... Eu nu am știut că ei au semnat”, a menționat ea.

Întrebată cine a venit cu propunerea de a o înainta la funcția de premier, Mariana Durleșteanu a spus că această propunere a venit din partea speakerului Zinaida Greceanîi (Durleșteanu a fost ministru al Finanțelor în Guvernul Greceanîi - nota red.), dar și a unor partide.

Eu am acceptat. Mai mulți oameni m-au abordat ca să revin în R.Moldova... Chiar dacă sunt în diasporă, nu pot privi indeferent lucrurile care se întâmplă... Nu pot tolera situația care este acum în R.Moldova”, a spus ea.

Mariana Durleșteanu a mai precizat că are viziuni de dreapta, inclusiv a votat-o pe Maia Sandu în scrutinul prezidențial: „Nu ascund acest lucru. A fost doleanța mea”.

Referindu-se la un viitor Guvern pe care ea ar putea conduce, Durleșteanu a spus că dorește un Executiv „pur tehocrat, cu diasporă, cu profesioniști”.

Amintim că PSRM, Platforma „Pentru Moldova” (formată din deputații Partidului „Șor” și un grup de neafiliați), împreună cu Alexandr Oleinic, Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au anunțat despre formarea unei majorități parlamentare în vederea susținerii candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Totuși, Maia Sandu nu a ținut cont de doleanța noii majorități și a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.