Președintele Maia Sandu a anunțat că o desemnează repetat pe Natalia Gavriliță la funcția de premier al R. Moldova, după ce astăzi Parlamentul a respins candidatura acesteia.

Sandu a declarat că a primit scrisoarea din partea noii majorități parlamentare PSRM - Șor privind desemnarea unui candidat la funcția de premier, însă președintele afirmă că are dubii în privința integrității unor deputați.

„În această listă am descoperit persoane cu o integritate dubioasă, în raport cu care există dubii că și-ar exprima voința în mod liber, mă refer la persoane care au fost supuse actelor răpirii și deputați care au schimbat mai multe partide parlamentare. În aceaste condiții am decis înaintarea la funcția de candidat a doamnei Gavriliță”, a declarat Maia Sandu. 

Amintim că astăzi Parlamentul a respins candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premier. Totodată, PSRM și Platforma „Pentru Moldova” au format o nouă majoritate parlamentară și au depus-o pe Mariana Durleșteanu la funcția de șef al Guvernului.