Partidul Acțiune și Solidaritate consideră că prin înaintarea unui Guvern din Partea PSRM, Igor Dodon este gata să închine din nou țara lui Plahotniuc. Deputatul Mihai Popșoi a declarat pentru DESCHIDE.MD că PAS și președintele Maia Sandu „admite recapturarea statului și revenirea binomului Plahotniuc-Dodon”.

„Dodon e gata sa închine din nou țara lui Plahotniuc pentru a proteja hoții din parlament. Frica Socialiștilor de alegeri și de votul oamenilor este enorma. Nu vom admite recapturarea statului și revenirea binomului Plahotniuc-Dodon. Vom apăra voința cetățenilor pentru anticipate. Vom apăra agenda președintelui de schimbare. Vom oferi cetățenilor dreptul de a curată Parlamentul și vom aduce schimbarea pentru care au votat oamenii în noiembrie. Vom apăra țara de hoți care se țin cu ghiarele de fotoliile din parlament”, a declarat Popșoi pentru portalul nostru. 

ssssssssssssssssssssIgor Dodon a anunțat cu puțin timp în urmă că PSRM nu va susține Guvernul Gavriliță și o propune pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier al R. Moldova. Acesta a declarat că PSRM, împreună cu alți deputați, vor aduna 51 de semnături pentru înaintarea acestei candidaturi. Fracțiunea PSRM, care are 36 deputați, a semnat deja. Totodată, Dodon a menționat că este vorba de o majoritatea tehnică, nu de o alianță politică, care să asigure sprijin unui Guvern de tranziție până la anticipate.