Fostul președinte Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștillor, zboară mâine la Moscova. Curios este că Ambasada Federației Ruse este cea care are grijă să-i rezerveze zborul.

Potrivit Jurnal.md, într-o adresare oficială către directorul Air Moldova, Alexandru Ceban, șeful interimar al secției consulare din cadrul Ambasadei ruse, Victor Iașenin, cere ca lui Dodon să-i fie asigurat un loc la bordul avionului cu ruta Chișinău-Moscova pentru mâine, 11 februarie.

Mai mult, se cere un loc și pentru Sergiu Juncu, fostul șef al pazei lui Dodon, care-i este și rudă prin afinitate. Juncu este fratele Inei Catană, nașa de cununie a lui Igor Dodon.

„Stimate domnule Ceban, vă rugăm să-i primiți la bord pe cetățenii R. Moldova Igor Dodon și Sergiu Juncu, la cursa Chișinău - Moscova din 11 februarie. Ne exprimăm speranța pentru dezvoltarea unei colaborări constructive”, se arată în textul scrisorii. 

Contactat de DESCHIDE.MD pentru a afla cine achită pentru zboruri, șeful AIR Moldova, Alexandru Ceban a declarat că nu este obligat să ofere astfel de informații, decât instituțiilor de resort ale statului.