Mitropolitul Vladimir a primit la reședința mitropolitană un grup de marinari militari, veterani cărora le-a oferit distincții bisericești. Președintele Igor Dodon și Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, Vladimir, au felicitat astăzi militarii cu ocazia sărbătorii ruse „ziua apărătorul patriei”.

Mitropolia Moldovei a remis un comunicat de presă în care anunță că Mitropolitul Vladimir a primit niște militari la reședința sa. Militarii au fost decorați cu niște distincții bisericești. În comunicat se menționează  că la reședința mitropolitană au venit militari ai „Armatei”. Nu este clar deocamdată la care armată se referă secretariatul mitropoliei. Este oare vorba despre „Armata Națională”, „Armata Sovietică” sau chiar „Armata Roșie”? Cu certitudine însă aflăm din comunicat că Vlădică a fost și el marinar. Vlădica a avut chiar și un discurs dedicat special marinarilor: „Marinarii sunt acei oameni care şi-au legat existenţa de ape, acei oameni care cu credință şi jertfire de sine şi-au ales o profesie plină de riscuri, privaţiuni şi sacrificii, animaţi însă de curaj şi dăruire”.

Mitropolia a mai informat că dialogul cu militarii a avut un caracter prietenesc, Vlădica Vladimir bucurându-se că are ocazia să comunice cu marinari experimentați și devotați Patriei.

Vlădica i-a decorat pe toți cei prezenți cu alese distincții mitropolitane, „exprimându-și speranța că și mai departe domniile lor vor continua faptele frumoase și folositoare sufletului”.

Veteranii i-au dăruit mitropolitului o ancoră de oțel, în semn de amintire a anilor, în care Vlădica Vladimir a satisfăcut serviciul militar în termen la Flota Mării Negre.