Președintele Comisiei de anchetă a „dosarului Laundromat”, deputatul Inga Grigoriu susține că Procuratura Anticorupție are intenția de a clasa acest dosar, la fel ca și dosarul coruperii deputaților din 2014.

Astăzi în cadrul ședinței Parlamentului Grigoriu a declarat că PA, vădit intenționat, mușamalizează și spală imaginea unor persoane care au tangență directă cu spălările de bani prin băncile din RM.

„Azi aceste personaje, fiind la libertate, au întrevederi nocturne cu procurorii care a fi trebuit să dea dovadă de curaj”, a declarat Inga Grigoriu.

„Nu putem să mai vorbim de Laundromat ca despre un eveniment singular. Frauda bancară, atacurile raider sunt toate conectate. Au aceeași autori, protagoniști, executori ai acestei arhitecturi”, a mai spus Grigoriu.

Comisia pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a fost creată în noiembrie 2020. Aceasta are drept scop identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă.

Precizăm că anterior Procuratura Generală a reacționat asigurând că „nu și-a propus niciodată scopul să claseze vreun dosar prioritar, aflat în topul agendei instituționale, ci a pledat mereu pentru aflarea adevărului obiectiv și soluționarea temeinică a cauzei”.