Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că va înainta un demers prin care să fie creată o platformă de dezbateri privind modificarea legislației electorale.

După ședința Biroului permanenet al Parlamentului, Andrian Candu a declarat presei că a informat colegii cu privire la îmbunătățirea legislației electorale.

„Sunt recomandările Curții Constituționale sunt și recomandările observatorilor internaționali a experților dar și a societății civile. În curând voi face un demers ca acest subiect să fie dezbătut. Alegerea președintelui a arătat că sunt probleme în legislația electorală ați văzut votul din diasporă. Vom discuta nu doar pe subiectul sistemului mixt sau actual sau pe circumscripții, vom discuta în general ce trebuie schimbat. Cu siguranță ceva trebuie schimbat pentru că există anumite carențe”, a declarat speackerul. 

Acesta a mai spus că Parlamentul va dezbate în prima ședința planul de acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere pentru anul 2017. 

În acest context amintim că discuțiile de aseară la consiliul Coaliției de Guvernare din Republica Moldova s-au axat pe proiectele de lege care vor fi puse pe agenda primelor ședințe ale Parlamentului din sesiunea de primăvară – vară.

S-a decis în același timp ca în prima ședință plenară a Parlamentului să fie aprobat un plan de acțiuni privind actele normative care vor trebui adoptate de către deputați în 2017 pentru a răspunde cerințelor de implementare a Acordului de Asociere Moldova - Uniunea Europeană. Consiliul Coaliției de Guvernare consideră că acest Plan de Acțiuni va fi dovada că Parlamentul intenționează să lucreze și în acest an pentru modernizarea țării în sens european.