Analistul politic Anatol Țăranu consideră că Maia Sandu și dorește cu adevărat alegeri anticipate iar nominalizarea Nataliei Gavriliță trebuie să de-a de gândit socialiștilor.

„Această desemnare înseamnă că Maia Sandu dă dovadă de o consecveță uluitoare, iarăși - o doamnă. Din alt puncft de vedere, nominalizarea unui fost coleg de partid arată că maia sandu dă dovadă că este gata să-și asume Guvernarea iar ceilalți actori politici trebuie să se gândească serios la asta”, susține anatol Țăranu 

Analistul adaugă că dacă acest Guvern va fi votat, atunci există un element foarte interesant: „lucru care la fel ar trebui să de-a de gândit socialiștilor - este vorba despre numirea unui nou ministru de Interne”

„Dacă Guvernul propus de Maia Sandu va fi votat, atunci în eventualitatea alegerilor anticipate ministrul de Interne va asigura un proces cât mai liber al alegerilor și aici nu va fi loc de fraudări masive, de exemplu votul din regiunea transnistreană”, adaugă Țăranu care a precizat că desemnarea de astăzi arată că Maia Sandu cu adevărat își dorește alegeri anticipate cât mai rapid.

Amintim că în această seară Maia Sandu a anunțat cine este candidatul pentru funcția de premier. În cadrul unui briefing de presă președintele a declarat că Natalia Gavriliță este o persoana potrivită pentru a conduce Executivul, asta chiar dacă șeful statului optează pentru alegeri anticipate în cel mai scurt timp.

Detalii: Președintele Maia Sandu a anunțat cine este candidatul la funcția de premier