Igor Dodon a venit cu o reacție, după ce Maia Sandu a desemnat-o astăzi pe Natalia Gavriliță la funcția de prim-ministru. Ex-președintele afirmă că așteaptă programul și componența guvernului propuse de acest candidat și, totodată, vrea ca Parlamentul să analizeze săptămâna viitoare respectiva candidatură.

„Președintele și-a amintit obligațiile sale constituționale și a întârziat, după o lună de deliberări, un candidat la funcția de prim-ministru, îndeplinind în același timp termenul stabilit de socialiști până la 1 februarie.

Așteptăm programul și componența guvernului propuse de acest candidat (conform constituției, sunt date 15 zile pentru acest lucru).

Cred că parlamentul nu ar putea întârzia și să analizeze această candidatură săptămâna viitoare, când se deschide sesiunea parlamentară.

La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc o ședință a Consiliului Republican al PSRM, unde, pe lângă alte probleme strategice, vom discuta poziția noastră cu privire la votarea sau nevotarea noului guvern.

Cred că fracțiunea parlamentară a socialiștilor ar trebui să participe la audierile și dezbaterile parlamentare privind programul și componența noului guvern, pentru a arăta oamenilor calitatea și profesionalismul echipei actuale/foste a Maiei Sandu”, a scris Dodon pe canalul său de Telegram. 

Amintim că, Maia Sandu a anunțat cine este candidatul pentru funcția de premier. În cadrul unui briefing de presă președintele a declarat că Natalia Gavriliță este o persoana potrivită pentru a conduce Executivul, asta chiar dacă șeful statului optează pentru alegeri anticipate în cel mai scurt timp.

Detalii: Președintele Maia Sandu a anunțat cine este candidatul la funcția de premier

Detalii: FLASH // PAS nu va susține candidatura desemnată de Maia Sandu la funcția de premier