UPDATE: Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că „fracţiunea PAS nu va vota nici un guvern înaintat în acest legislativ, fiindcă numai aşa se vor putea declanşa alegerile anticipate pe care le aşteaptă oamenii. Problema acestei ţări nu este un guvern, oricât de profesionist ar fi, problema acestei ţări este cel mai corupt Parlament din istoria ţării, care nu va lăsa ca acest guvern să funcţioneze”.

 
ȘTIREA INIȚIALĂ
 
Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a anunțat pe pagina sa de Facebook că deputații Partidului Acțiune și Solidaritate nu vor susține în Parlament candidatura desemnată de Maia Sandu la funcția de premier.

„Președintele țării, Maia Sandu, a semnat decretul cu privire la numirea Nataliei Gavrilița în calitate de candidat pentru funcţia de Prim-ministru al Guvernului. Deși Natalia ar fi un excelent șef al executivului, PAS nu va susține acordarea votului de încredere, astfel încât, în unison cu ceea ce doresc cetățenii acestei țări, să ajungem la dizolvarea actualului Parlament și la alegeri parlamentare anticipate. Doar un nou Parlament împreună cu Guvernul pe care-l la învesti acesta va putea face lucruri bune pentru țară și pentru oameni”, a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook. 

Maia Sandu a anunțat acum câteva minute cine este candidatul pentru funcția de premier. În cadrul unui briefing de presă președintele a declarat că Natalia Gavriliță este o persoana potrivită pentru a conduce Executivul, asta chiar dacă șeful statului optează pentru alegeri anticipate în cel mai scurt timp.

Președintele Maia Sandu a anunțat cine este candidatul la funcția de premier