Liderul democraților Pavel Filip critică decizia Maiei Sandu de a modifica componența Consiliului Suprem de Securitate pentru că astfel au fost utilizate instrumente vechi.

„Vedem un șir de deputați în componența CSS. Nu vreau să vorbesc foarte mult, dar nu cred că poți schimba lucrurile utilizând instrumentele vechi. Suntem cumva martorii unor standarde duble. Dacă lucrul acesta l-ar fi făcut Dodon, spre exemplu, și-ar fi pus membri de partid sau consilieri în CSS, cred că era foarte multă critică. Trebuie să facem deosebire între securitatea statului și politică. Dar este decizia președintelui. Ne-am uitat cu colegii pe listă și sunt reprezentanți ai tuturor partidelor. Sunt și de la PSRM, și de la Șor. Sergiu Sîrbu este de la Șor, ca președinte al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 25 ianuarie 2021, decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate. Totodată, în conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane.

Detalii: DOC // Consiliul Suprem de Securitate are o nouă componență. Maia Sandu a semnat decretul de constituire