Congresul PAS în care să se aleagă locțiitorul Maiei Sandu la șefia partidului ar putea avea loc la finele verii sau în toamnă. Cert este că acesta va fi organizat după alegerile parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută de președintele interimar al PAS Igor Grosu în cadrul emisiunii Cutia Neagră.

Până la Congres voi exercita interimatul. Congresul va avea loc după alegerile parlamentare anticipate, așa o să fie mai bine pentru partid. Trebuie să ne concentrăm pe anticipate, asta a fost decizia politică. Atunci când vom decide să convocăm Congresul vom anunța. Planurile mele imediate sunt să participăm la alegerile parlamentare anticipate. Stamate și Gavrilița ar putea fi vicepreședinții PAS. Congresul va avea loc anul acesta, după alegeri, toamna”, a declarat Grosu.

Igor Grosu a preluat interimatul funcției de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pe 9 decembrie, după ce lidera PAS, Maia Sandu a fost aleasă președintă a R. Moldova și a renunțat la calitatea de membră a partidului.

Detalii: Maia Sandu a renunțat la funcția de președinte PAS și calitatea de membru al formațiunii. Cine va asigura interimatul