Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care este și noul membru al Consiliului Suprem de Securitate îi răspunde ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon.

Litvinenco scrie pe pagina sa de Facebook că Dodon spune că numirea în Consiliul Suprem de Securitate a unor persoane din organizațiile societății civile ar fi un pericol pentru securitatea Republicii Moldova: „După mine, însă, corupția este un pericol real pentru securitatea țării. Chiar și legislația noastră spune așa: ”corupţia subminează securitatea statului”. Dar la corupție se includ culioacele, Bahamas, schemele, contrabanda, cigarillos și încă multe altele de acest fel. Așa că, e cam clar cine a atentat în realitate la securitatea țării noastre…”

Amintim că astăzi socialistul Igor Dodon s-a arătat „nedumerit” de noua componență a Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit lui, președintele Maia Sandu a numit în componența CSS reprezentanții formațiunii sale politice „care nu au nicio legătură cu instituțiile executive ale statului”.

La fel, Dodon spune că este „indignat” de faptul că din componența Consiliului vor face parte reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, „inclusiv cele finanțate din străinătate”.

Detalii: Dodon se arată „nedumerit” și critică noua componență a Consiliului Suprem de Securitate