Socialistul Igor Dodon se arată „nedumerit” de noua componență a Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit lui, președintele Maia Sandu a numit în componența CSS reprezentanții formațiunii sale politice „care nu au nicio legătură cu instituțiile executive ale statului”.

La fel, Dodon spune că este „indignat” de faptul că din componența Consiliului vor face parte reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, „inclusiv cele finanțate din străinătate”.

Consider necesar să-i reamintesc președintelui Moldovei că membrii CSS au acces la informații confidențiale, inclusiv secrete, iar pentru acest lucru există o procedură specială reglementată de Serviciul de Informație și Securitate”, a scris el.

Acesta a mai precizat că „numirea unor persoane dubioase din cadrul ONG în componența Consiliului Suprem de Securitate reprezintă o amenințare directă asupra intereselor și securității statului”.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 25 ianuarie 2021, decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate. Totodată, în conformitate cu Regulamentul modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența acestuia a fost completată cu 11 persoane.

Detalii: DOC // Consiliul Suprem de Securitate are o nouă componență. Maia Sandu a semnat decretul de constituire