Liderul democraților Pavel Filip a expediat o scrisoare către premierul interimar, aureliu Ciocoi prin care cere demisia secretarului general al Guvernului, căruia i s-a prelungit mandatul cu grave încălcări

„1. La sfârșitul anului trecut Executivul a aprobat demisia Secretarului General al Guvernului. Liliana Iaconi urma să plece din Guvern la 1 februarie.
2. Acum câteva zile, cabinetul de miniștri, aflat în demisie, și-a schimbat decizia și i-a permis dnei Iaconi să activeze în Guvern până la sfârșitul lui martie. Astfel, ia naștere o nouă relație de muncă între dna Iaconi și Guvern, prin prelungirea ”mandatului” acesteia cu încă 2 luni, după deja agreata demisie, care urma să fie la 1 februarie. Asta deși, potrivit legii, ”Guvernul a cărui mandat a încetat nu este în drept să numească, să propună pentru numire sau să elibereze din funcții de demnitate publică”.
3. Decizia Executivului vine în contextul în care în ultima perioadă avem tot mai multe cazuri de presiuni și intimidări politice din partea reprezentanților Guvernului în teritoriu, subordonați direct Secretarului General al Guvernului. Considerăm lipsa de reacție a dnei Iaconi drept o abordare cel puțin părtinitoare politic, dacă nu chiar drept stimulare a persecuțiilor politice.
4. Solicităm anularea deciziei prin care mandatul SG al Guvernului a fost prelungit pentru încă 2 luni. Credem că este corect ca dna Secretar să părăsească Guvernul la 1 februarie, așa cum a stabilit guvernul plenipotențiar”, scrie Filip pe pagina sa de Facebook. 
 
Amintim că Guvernul a modificat săptămâna aceasta hotărârea anterioară prin care secretarul general al Guvernului și șeful Cancelariei de Stat, Liliana Iaconi, urma să demisioneze începând cu data de 1 februarie.

Potrivit premierului interimar, Aureliu Ciocoi, la rugămintea sa, Liliana Iaconi a acceptat să-și prelungească activitatea pentru încă două luni, până la 31 martie.

Detalii: Liliana Iaconi, convinsă de Ciocoi să conducă în continuare Cancelaria de Stat