Conducerea fracțiunilor PAS și PSRM din Parlament au avut astăzi o întrevedere. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către deputatul Sergiu Litvinenco, unul dintre participanții la discuții.

Astfel, la întrevedere au participat Corneliu Furculiță și Vlad Bătrîncea (PSRM), dar și Igor Grosu și Sergiu Litvinenco (PAS).

Sergiu Litvinenco a declarat că „a fost un schimb de opinii”, iar mai multe detalii vor fi comunicate atunci când va exista o claritate.

A fost un schimb de opinii. Mai multe vom comunica când vom avea și dacă vom avea mai multă claritate”, a declarat el.

Am încercat să luăm legătura și cu cei doi deputați PSRM, însă ei nu au răspuns la apelurile insistente ale reporterilor noștri.

De menționat că anterior PAS a prezentat colegilor din alte fracțiuni parlamentare o foaie de parcurs cu privire la procedura de declanșare a anticipatelor. Mai exact, ei au propus adoptarea a unei Declarații cu privire la necesitatea dizolvării Parlamentului. Documentul prevede neparticiparea deputaților la ședințele plenare la care urmează să fie pusă în discuție învestirea Guvernului.

Detalii: Mihai Popșoi: PAS a expediat fracțiunilor foaia de parcurs privind anticipatele. Sper să o discutăm mâine la Parlament

Ulterior, socialiștii au anunțat că au luat act de inițiativa PAS. Potrivit lui Furculiță, atât propunerea PAS, cât și altor grupuri parlamentare va fi examinată în cadrul Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor.

Detalii: Furculiță, despre foaia de parcurs prezentată de PAS: Am luat act