Deputatul PAS Dumitru Alaiba vine o replică, după reacția ministrului de interne Pavel Voicu la solicitarea parlamentarului, făcută împreună cu colegul său Lilian Carp, prin care au cerut anularea ordinului prin care Petru Corduneanuf a fost numit în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Alaiba sugerează faptul că în funcția de Comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) Corduneanu a fost numit temporar, ca mai apoi să fie transferat la Poliția de Frontieră, funcțir în care nu putea fi numit de un guvern în exercițiu. Parlamentarul reiterează că numirea lui Corduneanu este un abuz clar. 
„Pentru că nu putea să-l numească direct într-o funcție, sluga nevertebrată a lui Dodon, Pavel Voicu, l-a angajat pe domnul Corduneanu, o altă slugă docilă a lui Dodon, într-o funcție temporară, după care l-a transferat imediat în funcția în care nu avea dreptul să fie numit de un guvern în exercițiu „Legal”? Poate. Într-o țară ca Moldova legea poate fi întoarsă pe dos și pe față. Corect? NU! Abuz clar. Și atunci ce facem noi în acest stat? Ne jucăm cu legea ca și cum ar fi o cârpă, sau protejăm și menținem spiritul legii? Pentru Dodon, Voicu și desigur Corduneanu legea e o cârpă. Și uite așa această slugă docilă a lui Dodon a venit cu «argumente legale»”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook. 
Deputatul mai menționează că oricum nu se aștepta la acte mari de patriotism din partea lui Voicu. Acum parlamentarul așteaptă răspunsul premierului în exercițiu Aureliu Ciocoi. 
„Gândirea îngustă, birocratică, abuzarea buchiei legii în detrimentul spiritului legii - asta e modul în care interpretează legea doar hoții, nu oamenii de stat, care au dat jurământ și au pupat steagul. Dar de la Voicu nici nu mă așteptam la mari acte de patriotism. Din acest motiv am adresat demersul de ieri către Voicu și către premierul în exercițiu Ciocoi. Așteptăm poziția premierului în exercițiu. Dacă vrea să dea ceva semne de decență, va anula ordinul slugii lui Dodon Pavel Voicu - Ministru întâmplător de interne. Oameni dedicați din sistem nu au nici un respect față de asemenea uniforme murdare ca Pavel Voicu. Și doar un hoț ca Dodon putea să-l facă Ministru pe un asemenea personaj”, a conchis Alaiba. 
Amintim că, Voicu a declarat astăzi că numirea lui Petru Corduneanu în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost o „numire prin transfer și a fost realizată în strictă conformitate cu legea și fără nici o abatere de la procedurile legale”. Declarația sa a venit ca reacție, după ce ieri, 21 ianuarie, deputații PAS Dumitru Alaiba și Lilian Carp au cerut premierului în exercițiu, Aureliu Ciocoi, să anuleze ordinul lui Voicu, prin care l-a angajat pe Petru Corduneanu, fost adjunct la SPPS, în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
 
Amintim că, fostul deputat socialist, ex-directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Petru Corduneanu, care la sfârșitul lunii decembrie 2020 a fost numit în funcția de Comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri (IGC), pe 18 ianuarie s-a ales cu funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

anterior, Petru Corduneanu a ajuns șef la SPPS fiind numit în această funcție de către președintele de atunci, Igor Dodon. 

Detalii: DOC // Minunile Athos-ului. Cum Dodon l-a numit pe Corduneanu la șefia SPPS

Acesta a fost eliberat, la data de 21 decembrie 2020, din funcția de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, conform cererii depuse, iar la 28 decembrie a fost numit adjunct la IGC.

În luna martie, anul trecut, Corduneanu ar fi primit gradul de general din partea președintelui Igor Dodon. 

Detalii: Dodon împarte grade de „general” șefilor de la SPPS, MAI și PF

De precizat că, Petru Corduneanu, figurant în Dosarul 7 aprilie 2009 și om de încredere a lui Igor Dodon, apare printre numele din rândurile socialiștilor în dosarul spălării de bani rusești prin filiera Bahamas. 

Acesta a împrumutat de la „Exclusiv Media” SRL 500.000 lei. La fel ca și ceilalți figuranți în dosar, Corduneanu nu a declarat banii în declarația sa de avere.

Detalii: DOC // Noi nume din rândurile socialiștilor în dosarul spălării de bani rusești prin filiera Bahamas

Petru Corduneanu a fost deputat ales pe listele PSRM între anii 2017-2019.