Președintele Igor Dodon a semnat un decret de numire a patru judecători la Curtea de Apel Chișinău: Vladislav Clima, Aliona Danilov, Alexandru Gafton și Ludmila Ursu, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Președinției se menționează că, în cadrul ședinței cu judecătorii promovați, a avut loc o discuție cu privire la situația din sistemul judecătoresc, despre lacunele existente și necesitatea promovării unor reforme calitative în domeniu.

Șeful statului a atenționat judecătorii promovați asupra responsabilității directe pe care o poartă în fața cetățenilor. Igor Dodon i-a îndemnat să se conducă în activitatea lor doar de lege, să o aplice în mod egal, indiferent de apartenența sau convingerea politică a persoanelor care se află în fața lor și să nu admită acte de presiune politică sau de alt gen asupra lor.

Amintim că anterior președintele Igor Dodon, a refuzat să semneze decretul de numire în funcție a mai multor judecători. Ieri după ce președintele a avut o întâlnire trilaterală cu premierul și președintele parlamentului, șeful cabinetului de miniștri, Pavel Filip a menționat că există un blocaj între Guvern și președinție, mai cu seamă la capitolul numirii în funcție a ambasadorilor și judecătorilor.