Partidul Socialiștilor din R.Moldova (PSRM) este gata pentru orice scenariu politic ar urma, fie că e vorba de votarea unui candidat la funcția de prim-ministru sau nevotarea acestuia și organizarea anticipatelor. O spune Igor Dodon, liderul partidului.

Ex-președintele a numit 3 scenarii care ar putea avea loc pentru soluționarea situației politice din țară: 1. președintele nu înaintează un prim-ministru;  2. înaintează un conditat și acesta este votat; 3. înaintează un candidat, nu se voteaza și se organizează anticipate. Potrivit lui Dodon, pentru PSRM este convenabil orice scenariu, însă cel mai bine ar fi să se organizeze anticipate. 

„Noi socialiștii suntem gata de toate aceste 3 secenarii. Nu înaintează candidat deloc? O să vedem cum o să fie penalizată doamna președinte. Înaintează un candidat și se votează? O să vedem cum Maia Sandu și Guvernul ei face față la toate crizele politice și economice care sunt în țară. Scenariul 3 - nu se votează. Alegeri parlamentare în luna iunie sau sfârșitul lunii mai? Noi suntem pregătiți. Noi ne pregătim pentru alegeri în luna iunie”, a declarat Igor Dodon în cadrul intervenții live în această dimineață. 

Acesta a mai adăugat că, dacă Maia Sandu nu va înainta un candidat la funcția de premier, aceasta va fi o gravă încălcare a Constițuiei și a deciziilor CC și președintele va fi atras la răspundere. „Probabil va fi primul președinte din istoria modernă a RM împotriva căruia se declanșează anumite procese constituționale”.