Socialiștii anunță că au luat act de propunerea PAS care a prezentat zilele trecute viziunea formațiunii privind procedura de declanțare a alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit liderului fracțiunii PSRM din Legislativ, Corneliu Furculiță, atât propunerea PAS, cât și altor grupuri parlamentare va fi examinată în cadrul Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor.

În ce privește inițiativa PAS, noi am luat act de ea. Propuneri au venit din partea mai multor grupuri parlamentare, de care noi la fel am luat act. Decizia noastră finală urmează să fie aprobată la ședința Consiliului Republican al PSRM. Totodată, vrem să atragem repetat atenție că Maia Sandu nu mai este președintele PAS, ci președinte de țară și ar trebui să țină cont de interesele cetățenilor Republicii Moldova, nu de interesele partidului pe care l-a condus. Problemele cetățenilor trebuie să fie exclusive în atenția șefului statului, nu ratingul personal sau cel al PAS-ului. Noi cerem ca toate acțiunile să fie conform Legii Supreme”, a scris acesta.

Furculiță a mai precizat că deocamdată, la nivel de Parlament, sunt diferite viziuni asupra perioadei când trebuie să fie petrecute alegerile anticipate, dar și cum pot fi provocate acestea.

Discuțiile vor continua, iar la final vom ieși într-o conferință de presă pentru a comunica la ce concluzii s-a ajuns”, a menționat acesta.

Amintim că zilele trecute PAS a prezentat colegilor din alte fracțiuni parlamentare o foaie de parcurs cu privire la procedura de declanșare a anticipatelor. Mai exact, ei au propus adoptarea a unei Declarații cu privire la necesitatea dizolvării Parlamentului. Documentul prevede neparticiparea deputaților la ședințele plenare la care urmează să fie pusă în discuție învestirea Guvernului.