Ruslan Codreanu și Mihai Stratulat au anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă instituirea Grupului de Inițiativă privind crearea unui partid politic de la zero care se va preocupa de rezolvarea problemelor reale ale oamenilor.

"Ne dorim să construim o comunitate centrată pe OM. Pornim o mișcare politică programatică, axată pe problemele reale ale oamenilor nu pe doctrine politice de stânga sau de dreapta. Prea mult ni s-au băgat pe gât probleme și circuri fictive, clivaje și clișee politice. Ne vom axa strict pe problemele reale ale oamenilor. Spre exemplu că 200 de creșe grădinițe au veceuri afară, sau că în 2021 pentru cineva apa a ajuns să fie un lux! Sau cum rămânem fără Păduri și Aer", a declarat Ruslan Codreanu.

Noua mișcare politică care va lua naștere își propune să aducă pe agenda prublică problemele cu care se confruntă zilnic oamenii atunci când interacționeză cu sistemul medical, sistemul educațional; problemele majore care rezultă din indiferența statului față de situația ecologică dezastruoasă; problemele cu care se confruntă micul business pe timp de pandemie etc.

"Sistemul medical din Republica Moldova este unul dezastruos. Avem spitale care nu au medici, nu au echipamente medicale și absolut nimeni până acum nu a pus accent pe această problemă. Noi vrem mai multe spitale pentru copii. Vrem înlăturarea schemelor de corupție din instituțiile medicale. Vin în acest partid pentru a pune umărul la dezvoltarea sistemului medical mai bun", a declarat Mihai Stratulat, medic pediatru.

"Generația mea a crescut fără părinți din păcate. Ei au fost nevoiți să plece peste hotare pentru a ne asigura nouă un viitor mai frumos. Astăzi sunt aici să zic că tinerii sunt obosiți de partidele politice clasice. Iată de ce, noi tinerii, trebuie să muncim zilnic ca să venim cu soluții care să ne aducă părinții acasă", a declarat Petru Socolan, student anul III la FRIȘPA, USM.

Pe final Ruslan Codreanu a concretizat că noua forță politică este creată nu cu scopul de a dezbina societatea, ci pentru a oferi un "start-up" politic cetățenilor indeciși. Fostul edil al capitalei își propune să colecteze o mie de semnături în susținerea inițiativei și a făcut apel la cetățenii dezamăgiți de actuala elită politică să se alăture echipei.

"Nu concurăm și nu venim să dezbinăm. Interesul nostru e să dăm o alternativă politică credibilă nu doar pentru următoarele alegeri, cu reprezentare mai amplă, construit pe imensul grup de nehotărâți care sunt peste 50%. Noi vrem să ajungem la toți și fiecare", a punctat Ruslan Codreanu.