Ilan Șor vine cu o reacție la hotărârea instanței de judecată prin care a fost obligat să dezmintă informațiile false lansate în adresa Maiei Sandu în anul 2018, când politicianul a declarat că actualul președinte al R.Moldova a primit bani în plic de la Vlad Filat. Potrivit lui Șor, Maia Sandu a obținut câștig de cauză în prima instanță prin „presiune” și că nu trebuie să se grăbească să jubileze, deoarece decizia va fi atacată în instanțele ierarhic superioare.

Ea speră să primească de la mine despăgubiri de 50 de mii de lei, dar și să dezmint că ar fi primit bani în plic. Probabil că nu lua banii în plic, pentru că unele sume erau prea mari ca să încapă în plicuri. Dovezi sunt și ele vor apărea atunci când va veni momentul”, a afirmat Șor într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

Șor sugerează că hotărârea instanței a fost influențată de actuala funcție a Maiei Sandu.

Este, totuși, straniu că Maia a câștigat la câțiva ani distanță după acele declarații și doar după ce a devenit președinte și a făcut presiuni pe procuratură și justiție. Se pare că așa vede ea independența justiției și nu e cu nimic mai bună decât predecesorii și mentorii săi, în frunte cu Filat, care i-au transmis nu doar echipa, dar și manierele de a conduce statul”, a accentuat Șor.

Politicianul a îndemnat-o pe Maia Sandu că în loc să se bucure prea devreme, mai bine s-ar concentra pe problemele cu care se confruntă țara.

I-aș sugera să nu se bucure înainte de vreme, pentru că aceasta nu este decât o primă decizie. Iată de ce, ar fi bine să nu se grăbească să împartă pielea ursului din pădure.  Nimeni, dar absolut nimeni nu mă va forța să mint, nici chiar un politician mediocru care folosește justiția pentru a se răfui politic. Repet, să nu jubileze înainte de vreme și să se concentreze pe problemele care macină țară, dar nu pe cele care îi ating orgoliul de mironosiță”, a mai declarat Șor, accentuând că decizia va fi atacată instanțele superioare.

Citiți și: DOC // Instanța a decis: Ilan Șor, obligat să dezmintă informațiile false despre Maia Sandu