Președintele Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. Criza sanitară și cea economică, dar și necesitatea restabilirii finanțării externe pentru R. Moldova au fost principalele subiecte ale discuției.

„Am avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. L-am felicitat cu ocazia învestirii în funcție a Președintelui Joe Biden. Statele Unite ale Americii sunt un partener de încredere pentru procesele de dezvoltare și democratizare din Republica Moldova și ne dorim aprofundarea cooperării cu SUA în mai multe domenii. Am discutat despre situația politică din țară, despre criza sanitară și cea economică, despre necesitatea restabilirii finanțării externe. epublica Moldova are nevoie de ajutor pentru a sprijini agricultorii și antreprenorii să depășească efectele crizei”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 
Totodată, Sandu afirmă că și-a exprimat convingerea că R. Moldova va avea o cooperare bună cu noua administrație a SUA și că vom reuși să intensificăm relațiile dintre țările noastre.