Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a numit un nou consilier.

Președinția anunță că șeful statului a semnat astăzi decretul de numire a doamnei Ana Revenco în funcția de Consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Ana Revenco este absolventă a Acdemiei de Studii Economice din R.Moldova. A făcut studii de masterat în managementul ONG-urilor. 

Anterior aceasta a fost președintele Centrului Internațional „La Strada” pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Femeilor. Printre funcțiile deținute de aceasta se mai enumeră: Consilier la Ministerul Afacerilor Interne; Director la Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, Inspectoratul General de Poliție din MoIdova; Membru al Grupului de experți în acțiunea împotriva traficului de ființe umane în cadrul Consiliului Europei; Trainer și consilier internațional la IOM, OSCE, ICMPD, UNODC; Director executiv la Centrul Internațional La Strada Moldova.

Din cabinetul președintelui R.Moldova mai fac parte: Olesea Stamate - Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul justiției; Veaceslav Negruța - Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul economic; Ala Nemerenco - Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății; Liliana Nicolaescu-Onofrei - Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul educației și cercetării; Angela Brașoveanu Erizanu - Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul culturii; Sergiu Tofilat - Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul  energetic; Elena Druță - Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova pentru relațiile cu diaspora; Cristina Gherasimov - Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe; Sorina Ştefîrţă - Consilier pentru comunicare publică, purtător de cuvânt al Președintelui Republicii Moldova.