În prezent, pe teritoriul țării sectoare de drum blocate nu sunt, iar circulația rutieră pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de siguranță, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în ultimele 24 de ore, pe partea carosabilă a unor sectoare de drum s-a format lunecuș, după care pe trasee din sudul țării au fost efectuate lucrări de patrulare, în nordul și centrul țării au fost executate lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

„Unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au utilizat în procesul tehnologic desfășurat în municipiul Chișinău, raioanele Anenii Noi, Criuleni, Hâncești, Rezina, Florești și Ungheni, 16 utilaje speciale, antrenând 13 muncitori rutieri”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă. În cazul dificultăților ce pot apărea, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele de telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Meteorologii anunță pentru mâine până la 9 grade de căldură, ziua, şi până la minus 5 grade Celsius, noaptea, fără precipitații. Mai frig va fi în nordul țării.