Mai multe grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea susținerii candidaților la prezidențiale nu și-au întocmit corect rapoartele financiare, afirmă Pavel Postică, director de programe în cadrul Asociației Promo-Lex.

Astfel, potrivit experților, Partidul Liberal, Partidul Popular European din Moldova și Platforma DA au cheltuit pentru colectarea semnăturilor sume mai mari, decât cele indicate în rapoarte.

În acest sens, PPEM a cheltuit circa 28,5 mii lei, și nu 3409 lei, cum este indicat în raport. PL ar trebui să indice 25 mii lei, și nu „0”, iar Platforma DA - 31,6 mii lei, în locul celor 200 indicate. În cea ce priveşte PD, acesta nu a depășit suma indicată, de 90 de mii lei.

Totodată, partidele urmau să indice și cheltuielile pentru publicitatea stradală. Potrivit estimărilor Promo-LEX, PD urmează să includă în raportul financiar în jur la 950 mii lei, PL - 179 mii lei, PAS - 10 mii lei și Platforma DA - 2 mii lei.

Asociația s-a referit și la colectarea semnăturilor pentru susținerea lui Marian Lupu în doar 24 de ore. Astfel, Postică a declarat că, din punct de vedere tehnic, acest lucru este posibil, dar numai angajând resursele administrative.