Președintele R.Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu Majestatea Sa, Regele Philippe al Belgiei. Evenimentul a avut loc pe finalul vizitei oficiale pe care o întreprinde șeful statului la Bruxelles.

I-am mulțumit Majestății Sale pentru faptul că Belgia a fost un susținător constant al proceselor de transformare internă din Republica Moldova. Belgia, de-a lungul anilor, a sprijinit țara noastră atât în plan bilateral, cât și prin poziția pe care a adoptat-o în cadrul UE pe chestiuni strategice și prin rolul pe care îl joacă în cadrul Uniunii Europene, ca țară ce găzduiește majoritatea instituțiilor europene”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, oficialii au discutat despre situația regională și dinamica reformelor interne din R.Moldova, despre relațiile bilaterale dintre cele două state, precum și despre posibilitățile de colaborare mai strânsă cu autoritățile belgiene în interesul comun al Chișinăului.

Am ținut să menționez faptul că Belgia a devenit a doua casă pentru foarte mulți dintre conaționalii noștri și că acest lucru este un motiv și un argument în plus de apropiere dintre țările noastre”, a punctat ea.