Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, David Sassoli, căruia i-a mulțumit pentru susținerea constantă a Republicii Moldova și a parcursului european al R.Moldova.

„Parlamentul European s-a aflat mereu alături de Republica Moldova, iar parlamentarii europeni au fost susținători constanți ai proceselor democratice din țara noastră. Membrii forului legislativ al UE au promovat timp de mai mulți ani, de o manieră consecventă, o politică mai ambițioasă față de Republica Moldova și au sprijinit pe cale diplomatică, dar și prin ajutor financiar lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a președintelui. 
Potrivit postării, discuția cu Sassoli s-a axat pe prioritățile mandatului în funcția de președinte a Maiei Sandu - în special, lupta împotriva corupției, accelerarea accesului la vaccinul anti-Covid-19 pentru medici și lucrătorii medicali din prima linie, obținerea unui sprijin pentru agricultorii noștri afectați de secetă și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Un subiect aparte a fost modul în care UE poate contribui la dezvoltarea locală, și anume prin susținerea programelor la nivel de comunități.
 
Totodată, au fost abordate și evoluțiile politice interne, reformele planificate pe agenda europeană a R.Moldova și oportunitățile de colaborare cu Parlamentul European pe dimensiunea parlamentară.
„Sper ca dialogul nostru și aprofundarea cooperării noastre să aducă și pe viitor beneficii reale pentru cetățenii noștri”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că, Maia Sandu întreprinde o vizită oficială la Buxelles, în zilele de 18-19 ianuarie. În prima zi a vizitei Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu: Charles Michel, Președinte al Consiliului European; Ursula Von Der Leyen, Președinta Comisiei Europene; Josep Borell Fontelles, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Johannes Hahn, Comisar European pentru Buget și Administrație; Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție; Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

Astăzi Maia Sandu urmează să mai aibă întrevederi cu: Alexander De Croo, Prim-ministru al Regatului Belgiei și Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei.