Președintele R.Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită de lucru la Bruxelles, constinuă să aibă întrevederi cu distinși membri ai Parlamentului European și prieteni ai Republicii Moldova.

Cu Siegfried Mureșan, Vicepreședinte al PPE și Copreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere UE - RM, și David McAllister, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) din Parlamentul European, Maia Sandu a discutat noi oportunități de dezvoltare pentru R.Moldova și cum să mențină interesul sporit al țărilor UE pentru colaborarea bilaterală strânsă cu Republica Moldova în pofida lipsei unui guvern funcțional la Chișinău.
 
În cadrul întrevederii președintele a mulțumit membrilor Partidului Popular European pentru sprijinul constant oferit proceselor democratice din Republica Moldova, atât din Bruxelles, cât și din interiorul statelor membre.
„PPE a fost mereu alături de forțele democratice și anticorupție din țara noastră și a promovat respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova. Am ținut să le mulțumesc pentru sprijinul acordat de PPE în ultimii ani și i-am rugat să ne ajute în identificarea unei soluții pentru ca vaccinul anti-Covid-19 să ajungă cât mai repede și în țara noastră. Prin cooperarea cu partenerii europeni Republica Moldova poate reuși să atenueze impactul crizei economice și sanitare”, a conchis Sandu. 

Amintim că, Maia Sandu întreprinde o vizită oficială la Buxelles, în zilele de 18-19 ianuarie. În prima zi a vizitei Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu: Charles Michel, Președinte al Consiliului European; Ursula Von Der Leyen, Președinta Comisiei Europene; Josep Borell Fontelles, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Johannes Hahn, Comisar European pentru Buget și Administrație; Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție; Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

În cadrul celei de-a doua zile a vizitei oficiale, Președintele Maia Sandu va avea întrevederi cu: Alexander De Croo, Prim-ministru al Regatului Belgiei; Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei; David Maria Sassoli, Președinte al Parlamentului European.