Președintele Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Sandu afirmă într-o postare pe pagina sa de Facebook că i-a mulțumit oficialului european „pentru susținerea oferită de-a lungul anilor în diferite domenii, susținere care a apropiat țara noastră de familia europeană și de care au beneficiat cetățenii noștri”

„Am discutat despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție, despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, cât și cea a Parteneriatului Estic pentru apropierea noastră de valorile și standardele europene. Doamna Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe toată susținerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cât și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate”, notează Maia Sandu. 
 
De asemenea, președintele susține că a discutat cu Ursula von der Leyen „despre situația gravă în care se află fermierii noștri și întreprinderile mici și mijlocii din cauza pandemiei și secetei și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză”.
 
„Am subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova mi-au oferit un mandat puternic anticorupție și că alegerea mea în calitate de Președinte este un prim pas spre consolidarea unei democrații cu adevărat europene a Republicii Moldova. După alegerile parlamentare anticipate și crearea unui guvern funcțional va fi posibilă implementarea reformelor pe care ni le-am planificat”, mai declară Sandu.