Deputatul PAS, Mihai Popșoi, afirmă că decizia Curții Constituționale de a declara inadmisibilă posibilitatea de autodizolvare a Parlamentului cu votul a 2/3 din deputați era previzibilă după ce PSRM s-a declarat împotriva acestui scenariu.

„După ce PSRM au refuzat auto-dizolvarea parlamentului, decizia Curții era previzibilă. În lipsa unui consens politic larg, nu se putea asigura cele 67 de voturi. Socialiștii se țin de scaune cu dinții. Ei îsi doresc perpetuarea crizei și speră să evite anticipatele, dar nu le va reuși. Atât legea supremă cât și voința oamenilor de a curăța parlamentul vor fi respectate!”, a scris Mihai Popșoi pe pagina sa de Facebook.

Cu o reacție în acest sens a venit și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Curtea Constituțională, la sesizarea colegilor mei Mihai Popșoi, Dan Perciun și Virgiliu Pâslariuc, a statuat că autodizolvarea Parlamentului prin adoptarea unei hotărâri în acest sens nu este posibilă. Asta înseamnă că dizolvarea Parlamentului se poate face exclusiv în condițiile art.85 alin.(1) și (2) din Constituție”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților PAS cu privire la procedura de autodizolvare a Parlamentului cu votul a 2/3 din deputați