Ministerul Justiției al R.Moldova a publicat lista nominală a Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Aceștia sunt:

- Fadei Nagacevschi;
- Pavel Abraham;
- Vasile Bolea;
- Dinu Plîngău;
- Ian Feldman;
- Oleg Rotari;
- Serghei Țurcan;
- Mircea Roșioru;
- Tamara Chișcă-Doneva;
- Luiza Gafton;
- Mariana Timotin;
- Angela Motuzoc;
- Gheorghe Leucă;
- Emanoil Ploșnița;
- Violeta Cojocaru;
- Stanislav Pavlovschi;
- Iulian Groza;
- Nicolai Cheleș.
 
Amintim că, Ministerul Justiției a anunțat organizarea concursului național pentru suplinirea postului de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
 
În concurs s-au înscris 13 candidați.

Detalii: 13 candidați luptă pentru fotoliul de judecător CEDO din partea R.Moldova

Amintim că, Olesea Stamate, consilierul prezidențial în domeniul justiției, a anunțat ieri că președintele R.Moldova, Maia Sandu, a retras membrul desemnat de către Igor Dodon în comisia de concurs pentru funcția de judecător la CEDO din partea R.Moldova. Este voba despre Pavel Ambraham, despre care Stamate spune că există dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia. Totuși acesta încă figurează în lista prezentată de minister. 

Detalii: DOC // Maia Sandu a retras membrul desemnat anterior de către Dodon în comisia de concurs pentru funcția de judecător la CEDO

Astăzi, ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a anunțat că adresarea președintelui Maia Sandu referitor la înlocuirea membrilor comisiei de concurs pentru selectarea judecătorului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului urmează să fie pusă în discuție în cadrul ședinței Comisiei, care se va convoca săptămâna viitoare. Și anume pentru a decide, dacă, în mod excepțional, poate fi acceptat încă un membru, judecătoarea Viorica Puica, desemnată de către președinte. Potrivit lui Nagacevschi, Regulamentul nu prevede posibilitatea retragerii unui membru de către autoritățile și organizațiile responsabile.

Detalii: Nagacevschi, despre înlocuirea membrilor comisiei pentru selectarea judecătorului la CEDO