Președintele Maia Sandu a venit cu o reacție la declarația procurorului general Alexandr Stoinaoglo a declarat recent că politicul pune presiune asupra instituției pe care o conduce, vizând în acest context și președinția.

Astăzi în cadrul unei conferințe de presă Maia Sandu a fost întrebată care este reacția ei față de declarațiile făcute de Stoianoglo și dacă ar putea să-l demită pe acesta din funcția de Procuror General

„Vreau să vă amintesc că președintele nu are dreptul legal de a demite procurorul general. Referitor la aluziile făcute de dumnealui să-l întrebați pe el ce a avut în vedere. Eu am mari așteptări de la instituțiiile R. Moldova care sunt plătite să combată și să investigheze corupția. În curând o să organizăm prima ședința a CSS și vom discuta mai multe despre strategia de combatere a corupției”, a declarat Maia Sandu. 

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a venit astăzi cu un apel către clasa politică acuzând-o de atacuri asupra instituției pe care o conduce. Briefingul de azi a fost organizat în contextul în care mai mulți politicieni susțin că dosarele de rezonanță cum ar fi: „furtul miliardului”, „finanțarea PSRM”, „Laudromatul” stagnează, în tot acest timp însă procurorii au eliberat din pușcării mai mulți preupuși infractori.