Președintele Maia Sandu a comentat în cadrul unei conferințe de presă autopropunerile lui Renato Usatîi și Vladimir Voronin la funcția de premier al R. Moldova. Potrivit președintelui, desemnarea unui prim-ministru ar conduce la imposibilitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

Maia Sandu a reiterat că cea mai scurtă cale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate ar fi autodizolvarea Parlamentului, soluție propusă de deputații PAS care au adresat și o sesizare la Curtea Constituțională.

„E nevoie de alegeri anticipate și noi o să mergem pe calea cea mai scurtă și cea mai sigură pentru a declanșa alegeri anticipate. Republica Moldova are nevoie de guvern serios și cu sprijin sănătos în parlament ca să poate soluționa problemele cetățenilor. Problema este lipsa unui sprijin sănătos în Parlament”, a spus Sandu. 

Totodată, Sandu și-a exprimat speranța că Usatîi și Voronin le fel își doresc alegeri parlamentare anticipate. 

Amintim că ieri în cadrul unor emisiuni televizate, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și președintele PCRM, Vladimir Voronin, au declarat că sunt gata să ocupe funcția de prim-ministru al R. Moldova și că îi vor propune Maiei Sandu să-i desemneze drept candidați la această funcție. 

Vladimir Voronin se vrea premier: Nu există altă posibilitate pentru a scăpa de această „lepădătură” de Parlament

Cum vrea Usatîi să ajungă la anticipate: Maia Sandu să mă înainteze premier pentru că nu vor fi 51 de deputați care să mă voteze