Ex-președintele Vladimir Voronin se arată revoltat de inactivitatea Procuraturii Generale în cazul imaginilor video unde fostul lider PDM i-a transmis o pungă cu bani ex-președintelui Igor Dodon.

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul TV N4 că acum Dodon nu are imunitate prezidențială și că ar trebui deschis un dosar penal. 

„Pe kuliok (n.red. probabil Vladimir Voronin se referă la Igor Dodon) trebuiau să-l ia demult de guler și să-l ducă unde trebuie. Vedeți că despre kuliok acum nu se vorbește. El nu are imunitate. De ce nu se deschide acuma dosar? Că nu a fost aceea ce trebuia să fie în momentul când s-a transmis kuliokul (n.red. face referire la declarațiile PG că imaginile nu au fost înregistrate cu tehnică specială). Voi sunteți idioți aceștia care aveți pagoane (n.red. trad. rus. epoleți), care aveți funcții pe la Procuratură sau ce? Aceste kulioace trebuiau să fie transmise în prezența voastră? Când sunteți voi lângă dânșii? Ele se transmit în altă parte”, a declarat Voronin care aținut să precizeze că „așa nu se mai poate, așa se distruge țara și noi nu facem nimic. Suntem proști pentru că tăcem iar hoții aceștia au să fure mai departe”.

Procuratura Generală a respins categoric să investigheze imaginile video argumentând că acele înregistrări nu au fost făcute cu tehnică specială și că procurorii nu se pot pronunța asupra veridicității lor.

În septembrie 2020 Stoianoglo însă invoca motivul că ar fi campania electorală și că se dorește implicarea PG în politică de asta nu ar fi întreprins nimic

„Este o tentativa de a băga Procuratura în politica și de ce au apărut imaginile nu când au fost filmate, dar inainte de alegeri? Totul este o înscenare clară, filmarea nu a fost autorizată, nu poate fi dovadă, iar acele persoane care dădeau (punga - n.red) știau că se filmează, iar procuratura nu va accepta să fie implicată în așa ceva. Totul s-a făcut pentru că cineva vrea să fie președinte și că anumiți candidati să fie scoși din cursă în baza unor dosare penale”, a declarat Alexandr Stoianoglo pe 8 septembrie în cadrul unei emisiuni TV.

Detalii: VIDEO // Noi imagini cu Dodon și Plahotniuc. Președintele primește o pungă în care ar fi bani

De ce nu anchetează Stoianoglo „kuliokul lui Dodon”: Filmarea nu a fost autorizată, nu poate fi dovadă