Liderul Partidului Comuniștilor, ex-președintele al R.Moldova, Vladimir Voronin, îi propune Maiei Sandu să-l înainteze la funcția de prim-ministru. Fostul președinte a precizat că nu există o „altă posibilitate pentru a scăpa de această lepădătură de Parlament”.

Spuneți-i Maiei Sandu să mă înainteze pe mine prim-ministru. Vedem ce fac eu din Parlament și alții. Eu deja nu mai pot răbda. Ori să fac altceva, ori să-i pun în «строй» (în rând – nota red.) și să lucreze... Nu există altă posibilitate pentru a scăpa de această lepădătură de Parlament și această mafie banditească”, a precizat liderul PCRM în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Potrivit lui, în R.Moldova trebuie să prevaleze legislația, iar fiecare demnitar să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu.

Întrebat dacă, la modul serios, este gata să accepte funția de premier, Vladimir Voronin a precizat că o să se gândească și se va consulta cu echipa.

De precizat că tot azi și Renato Usatîi s-a autopropus la funcția de premier. Politicianul a garantat că va găsi 51 de voturi în Parlament care nu îl vor susține, ceea ce va duce la alegerile parlamentare anticipate.

Detalii: Cum vrea Usatîi să ajungă la anticipate: Maia Sandu să mă înainteze premier pentru că nu vor fi 51 de deputați care să mă voteze