Președintele Maia Sandu anunță că a avut astăzi o conversație telefonică cu, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Totodată, despre discuția respectivă a anunțat și Stoltenberg pe pagina sa de Twitter.

NATO rămâne angajată în consolidarea cooperării și în sprijinirea modernizării instituțiilor de securitate și de apărare ale Republicii Moldova“, a scris Stoltenberg, pe Twitter.

De cealaltă parte, președintele Republicii Moldova a subliniat că a accentuat prioritățile sale în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional.

„I-am mulțumit domnului Stoltenberg pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. Inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Sandu susține că a accentuat prioritățile sale în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional.

„Am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune”, mai scrie Sandu.