Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost plasat în arest pentru 30 de zile, la domiciliu. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Neguța a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante. Acesta a declarat că este o comandă politică și pledează nevinovat.

Detalii: VIDEO // Andrei Neguță, în cătușe la Judecătorie: „Problema nu este la mine. Eu nu sunt implicat”

La moment, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în contumacie, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fostul ambasador - decizia a fost pronunțară astăzi, arest la domiciliu, timp de 30 zile. 

Amintim că ofițerii Serviciului Vamal în comun cu angajații Serviciului de Informații și Securitate au contracarat o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante. Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic).

Detalii: Anabolizante, depistate într-un autoturism cu numere diplomatice

Microbuzul cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic) aparținea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Detalii: (UPDATE) FOTO // Microbuzul burdușit cu anabolizante aparține Ambasadei R.Moldova în Federația Rusă. Reacția MAEIE

Deputatul PAS Lilian Carp a cerut Ministerului Afacerilor de Externe și Integrării Europene să-l revoce din funcție pe ambasadorul R.Moldova din Federația Rusă Andrei Neguța. Parlamentarul susține că acesta ar fi implicat în tentativa de trafic ilicit cu anabolizante, care a fost stopată de SIS și Serviciul Vamal pe 5 decembrie, la ieșire din țară prin postul vamal Palanca.

Detalii: Cazul anabolizantelor depistate la Palanca // Carp cere MAEIE să-l revoce din funcție pe ambasadorul Andrei Neguța

La două săptămâni după ce pe 5 decembrie a fost depistat, la postul vamal Palanca, un microbuz cu anabolizante, microbuzul aparținând ambasadei moldovenești de la Moscova, ambasadorul Andrei Neguță a fost citat oficial pentru a fi audiat în calitate de bănuit.

Astăzi procurorii au cerut arest preventiv pentru 30 zile pe numele lui Andrei Neguța.