Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a sărbătorit ieri cea de 42-a aniversare. El a primit felicitările la Preşedinţie iar cei care au mers la el au fost membrii de familie, membri din PSRM și Președinție, ai Mitropoliei Moldovei, dar și oameni de afaceri. Din afara ţării, preşedintele pare să fi fost felicitat doar de omologul său belorus, Alexandr Lucanşenko. 

Igor Dodon a publicat mai multe poze pe pagina sa de facebook, iar printre invitații apăruți în poze se numără Zinaida Greceanîi, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah și mitropolitul Moldovei.

Din textul pe care l-a ataşat preşedintele, observăm că dânsul nu pomeneşte nimic de oficiali din afara ţării, deşi protocolul prevede felicitări reciproce între şefii de stat care se afă în relaţii apropiate. Cât ţine de corpul diplomatic, Dodon a fost felicitat doar de ambasadorul rus Farid Mukhametşin.

"Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături astăzi. Familia în primul rînd - mama, soția și copiii, membrii și Fracțiunea Parlamentară a Partidului Socialiștilor pa care am avut onoarea să-l conduc pînă recent, echipa de la Președinție, reprezentanții corpului diplomatic, Mitropoliei Moldovei, ai mediului de afaceri, prieteni mulți și dragi, reprezentanții mass-media și mulți alții cu care gîndim la fel despre Moldova și viitorul țării", a scris Igor Dodon.

Spre comparaţie, fostul preşedinte Nicolae Timofti a fost felicitat la ultima lui aniversare de Klaus Iohannis, Vladimir Putin, Piotr Poroșenko, Alexandr Lukașenko și Nursultan Nazarbaiev.