Igor Dodon se arată convins că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu va pica, deoarece la ședința de săptămâna viitoare a Parlamentului unde trebuie să se examineze, cel mai probabil „nici cvorum nu va fi”.

„Trebuie cel puțin două ședințe speciale, una pentru moțiune și alta pentru investirea Maiei Sandu. Moțiunea de cenzură este un drept al deputaților atunci când vor să ceară demisia unui guvern. (...). Această moțiunea depusă recent poate fi dezbătută peste trei zile la prima ședință a Parlamentului de săptămâna viitoare. În opinia mea, această moțiune nu are nicio șansă să fie votată, nici cvorum nu va fi și moțiunea va cădea”, a declarat Igor Dodon.

Dodon a lăsat să se întrevadă că urmează mai multe evenimente politice importante în timpul apropiat. 

„Săptămâna viitoare va fi una foarte și foarte interesantă, inaugurarea președintelui este un eveniment istoric, dar vor fi și alte evenimente nu mai puțin istorice, dar după 24-25 decembrie, toată responsabilitatea din țară este pe noul președinte ales și îi urmăm succes, o vom ajuta cu ce putem”, a specificat Dodon. 

Amintim că deputații Platformei DA, PAS și PDM au semnat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu din cauza gestionării dezastruoase a crizei pandemice și economice.