Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua o vizită de lucru în R.Moldova până la sfârșitul anului curent. Anunțul a fost făcut de către președintele ales, Maia Sandu, după întrevederea cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

În cadrul întrevederii cu Daniel Ioniță, Maia Sandu i-a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România țării noastre.

Am accentuat necesitatea de a restabili cooperarea bilaterală firească între România și Republica Moldova și de a intensifica cooperarea moldo-română în mai multe domenii, pentru ca cetățenii să simtă beneficii cât mai curând. După cinci ani de la ultima vizită a Președintelui României în Republica Moldova, vizita Președintelui Klaus Iohannis de la sfârșitul acestui an este o vizită importantă pentru țara noastră și sperăm să însemne primul pas într-o colaborare de durată și productivă între țările noastre”, a menționat Sandu.

De precizat că Maia Sandu anunța anterior că se pregătește vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău, fără a preciza însă când aceasta ar putea avea loc.