Deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc, susține că a acceptat propunerea lui Igor Dodon de a fi înaintat la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, după rechemarea lui Andrei Neguța. În cadrul unei emisiuni de la RTR, acesta a declarat că s-ar potrivi în funcția diplomatică, însă nu știe cu ce se va termina această propunere și nu știe dacă în final va ocupa locul lui Neguța.

Golovatiuc nu a fost surprins de propunerea lui Dodon. Fiind deputat încă în 2014, acesta a fost membru al Delegației RM la organizații internaționale, unde, potrivit lui, a fost destul de activ.

„Cunosc bine realitățile Federației Ruse, am finalizat studiile la Universitatea din Leningrad, practic 13 ani am trăit în Sankt-Peterburg.

Cu ce este legată această decizie de a fi înaintat eu nu știu, dar nici nu sunt foarte interesat. Propunerea a venit din partea președintelui Igor Dodon, iar în așa situație, luând în considerare circumstanțele în țară și echipă eu nu am putut decât să accept”, a declarat Golovatiuc, la o emisiune de la RTR.

Amintim că Igor Dodon a confirmat în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde” că l-a propus pe Vladimir Golovatiuc la funcția de ambasador în Rusia, după rechemarea lui Andrei Neguță în urma scandalului cu anabolizantele.

Sursa:realiatea.md