Președintele organizației neguvernamentale Genevita, Vitalie Czine, aduce într-o conferință de presă, acuzații grave mai multor persoane publice, printre care colaboratori ai MAI, dar și fostului secretar general al lui Nicolae Timofti, precum că ar ajuta și susține grupările criminale care se ocupă cu traficul de droguri și țigări.

Vitalie Czine afirmă, că deși a colaborat cu organele de drept, acesta ar fi căzut țap ispășitor în unele confruntări ale grupărilor criminale cu MAI.

Fostul agent sub acoperire susține că s-ar fi ales personal cu mai multe dosare penale, în pofida faptului că ar fi ajut poliția în anihilarea mai multor gripări criminale care se ocupau cu comercializarea de droguri și țăgări.

Potrivit lui Czine, colaboratorii de poliție ajută și susțin grupările criminale care se ocupă cu traficul de droguri și țigări. Pentru a demonstra acest lucru, acesta povestește despre cazul personal în care, deși, ar fi ajutat poliția, acesta ar fi căzut sub acuzație în mai multe dosare, care potrivit lui sunt trucate.

Vitalie Czine, povestește într-o conferință de presă că MAI ar fi avut mai multe tentative de al distruge, iar printre persoanele învinuite de implicare în aceste scheme ar fi și fostul președinte al Republicii Moldova, Nicalae Timofti și fostul său secretar general, Ion Păduraru.

Contactat de Deschide.md, șefa serviciului de presă al Ministerul Afacerilor Interne. Alina Zbancă a declarat că nu comentează aceste învinuiri nejustificate.

-------------Amintim că, recent a fost arestat fostul șef de la DOS, Ion Sârbu, acuzat pentru comercializarea drogurilor, organ cu care a povestit Vitalie Czine că ar fi colaborat în deconspirarea mai multor grupări criminale.  

De asemenea, recent au fost arestați mai mulți polițiști, care potrivit Procuraturii Generale acopereau activitatea ilegală a traficanților de droguri.