Președintele ales Maia Sandu a depus astăzi cerere de demisie de membră a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), la organizația teritorială PAS Chișinău, sectorul Buiucani, acolo unde își are reședința. Acum Sandu a anunțat acest lucru, dar și faptul că renunță la șefia formațiunii în cadrul ședinței Consiliului Politic Național (CPN) al PAS, care se desfășoară on-line pe ZOOM, cu începere de la ora 20:00, potrivit realitatea.md

Surse din cadrul formațiunii afirmă că, în cadrul ședinței, deputatul Sergiu Litvinenco a spus că, potrivit regulamentului PAS, interimatul funcției va fi asigurat de către prim-vicepresedintele PAS, în cazul în care președintele își depune demisia. Astfel, Igor Grosu urmează să asigure interimatul funcției de președinte PAS, până va fi convocat Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate, unde urmează să fie ales un nou președinte al formațiunii.

Potrivit, secretarului general PAS, Andrei Spînu, CPN urmează să se întrunească în ședință după sărbătorile de iarnă pentru a stabili data când se va convoca Congresul PAS, unde se va decide alegerea unui nou președinte PAS.

Mai în glumă mai în serios, Maia Sandu a declarat în timpul ședinței CPN că, îi va fi complicat să nu mai vină la partid. De asemenea, aceasta a menționat că speră că după 4 ani membrii PAS o vor accepta înapoi în Partidul Acțiune și Solidaritate.

Precizăm că demisia de astăzi a Maiei Sandu este făcută în legătură cu faptul că mâine Curtea Constituțională urmează să valideze mandatul de președinte a acesteia, iar legislația națională prevede că în timpul validării mandatului de către Înalta Curte, președintele ales nu trebuie să fie membru de partid.